Aragazul
este printre cele mai importante electrocasnice din bucătărie, fiind cel care
te ajută să pregăteşti mesele de zi cu zi, dar şi meniurile sofisticate de la o
petrecere. Dilema alegerii aragazului poate fi o povară pentru oricine, astfel
că merită să observăm de ce aragazul electric este mai bun decât unul pe gaz.
Aragazurile electrice sunt adesea
folosite de bucătarii moderni, dar şi de persoanele ce vor să aducă un plus de
modernitate în bucătăria lor. Design-ul acestui tip de aragaz oferă adesea un
aspect mult mai plăcut decât vechiul aragaz alimentat cu gaz. Nu sunt neglijaţi
nici cei cu un spirit conservator deoarece pe piaţă se regăsesc numeroase
aragazuri cu design rustic.
Aragazul electric este întotdeauna mult mai uşor de instalat decât unul cu alimentare pe gaz.
Tot ce este nevoie
pentru ca acesta să funcţioneze este o priză sigură. Aragazul pe gaz poate
necesita instalarea unei ţevi în plus pentru alimentare, lucru ce poate fi costisitor
atât financiar, cât şi ca timp. Din
punctual de vedere al siguranţei, aragazul electric este mai bun decât cel pe
gaz întrucât în cazul în care este lăsat nesupravegheat nu prezintă aceleaşi
riscuri. Vezi aici mai multe sfaturi pentru alegerea aragazului electric perfect.
Trebuie să ţinem cont întotdeauna şi
de aspectul financiar. De cele mai multe ori, costurile de producţie pentru un
aragaz electric sunt mai mici decât cele necesare pentru unul pe gaz, ceea ce
înseamnă şi un preţ mai mic.
Numeroase aragazuri electrice pot fi
chiar mai eficiente în ceea ce priveşte consumul de energie. Fiind mai
versatile, pot avea nevoie de mai puţin timp pentru prepararea unui fel de
mâncare, fără să afecteze gustul sau calităţile acesteia. Alte numeroase
funcţii ale acestui tip de aparat îi oferă avantaje, printre acestea fiind aprinderea
uşoară sau oprire şi pornire programată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu